Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΣΜΥΡΝΗ ΑΪΔΙΝΗ ΜΕΡΟΣ Β!!!!!!!!!!!!!

                                                 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ!!!!!!!

 ΣΜΥΡΝΗ ΕΦΕΣΟΣ SELCUK MARYMANA SIRINCE ΑΪΔΙΝΗ


ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΩ!!!!!!!
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ Η ΞΕΝΑΓΗΣΗ!
ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΔΙΧΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΔΙΑΦΗΜΙΖΩ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ!!!!!!!
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ , ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!

ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΝΟΙΚΙΑΣΑΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!!!!!!!

ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΠΑ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!!!
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!!!!!!!

ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ , ΙΣΩΣ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΕΚΕΙ, ΙΣΩΣ ΤΟ ΒΙΩΤΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!
Η ΜΑΛΛΟΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΒΓΑΛΕΙ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΔΙΟΔΙΩΝ!!!!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΧΑΡΤΑΚΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ!!!!!!!!!
ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ , ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ!!!!!!!
ΕΙΧΕ ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!!!!!!
ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΣ ΚΑΡΤΑ!!!!
ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΨΑΧΝΑΜΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ!!!!!
ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ , ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ  ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ  ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!!!
ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ  ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΟΣΟ!!!
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΑΥΤΟ;

ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΟ!!!!!


ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ


Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΕΛΣΟΥ




ΜΗΝΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΚΙ ΕΚΑΝΕ ΖΕΣΤΗ, ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ!!!!!!


ΙΟΥΛΙΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΘΑ ΕΣΚΑΝΕ Ο ΤΖΙΖΙΚΑΣ ΕΚΕΙ!!!!!!!


 ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΖΕΣΤΗ;

ΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ Β. ΠΟΛΟ ΛΟΓΩ ΚΡΥΟΥ!!!!
ΣΑΣ ΕΙΠΑ , ΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΑΩ ΘΑ ΛΕΩ ΚΑΚΙΟΥΛΕΣ!!!!!!!




Έφεσος

Efes
Η αρχαία Έφεσος βρίσκεται 56 χιλιόμετρα νότια της Σμύρνης. Παρ’ ότι οι ανασκαφές έχουν αποδείξει ύπαρξη ζωής από τη νεολιθική εποχή, η Έφεσος ιδρύθηκε το 10ο αιώνα π.Χ. ως ιωνική αποικία. Ο μύθος λέει πως ιδρυτής της πόλης ήταν ο Άνδροκλος, γιος του βασιλιά της Αθήνας Κόδρου, στον τόπο όπου υπέδειξε το μαντείο των Δελφών. Ο Άνδροκλος έδιωξε τους ντόπιους Κάρες και Λέλεγες και ταύτισε την τοπική θεότητα με τη θεά Άρτεμη. Ήταν σπουδαίος πολεμιστής και κατάφερε να ενώσει τις δώδεκα πόλεις που υπήρχαν εκεί και κατά τη διάρκεια της βασιλείας του η Έφεσος άρχισε να ευημερεί. Αργότερα, Έλληνες ιστορικοί όπως ο Παυσανίας, ο Στράβων και ο Ηρόδοτος υποστήριξαν το μύθο ότι η πόλη ιδρύθηκε από τις Αμαζόνες. Προς τιμήν της θεάς Άρτεμιδος χτίστηκε ο ναός της Αρτέμιδος (ή Αρτεμίσιο), που αποτελούσε ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου και καταστράφηκε το 356 π.Χ. Σε όλες τις περιόδους της αρχαιότητας, η Έφεσος αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά και πολιτιστικά κέντρα, αλλά και μία πρότυπη κοινωνία όπου η εκπαίδευση έπαιζε πρωταρχικό ρόλο, ενώ υπήρξε το προπύργιο των δικαιωμάτων των γυναικών. Τα πρώτα χρόνια της βυζαντινής εποχής η η Έφεσος διατήρησε την αίγλη της, μέχρι τον καταστροφικό σεισμό του 614, που σηματοδότησε την αρχή της παρακμής της. Οι προσχώσεις του ποταμού Κάυστρου είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση της πόλης από τη θάλασσα σε απόσταση 5 χιλιομέτρων, και, κατά συνέπεια, την απώλεια του λιμανιού στο Αιγαίο Πέλαγος. Έτσι, όταν η Έφεσος καταλήφθηκε από τους Σελτζούκους Τούρκους το 1090, δεν ήταν παρά ένα μικρό χωριουδάκι. Επανακαταλήφθηκε από τους Βυζαντινούς το 1100 και μετονομάστηκε σε Άγιος Θεολόγος από την ομώνυμη εκκλησία, και μετά αλλεπάλληλες κατακτήσεις και αναταραχές, η Έφεσος γίνεται οριστικά πόλη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας το 1425. Η Έφεσος εγκαταλείφθηκε εντελώς το 15ο αιώνα και έχασε οριστικά την αίγλη της. Οι πρώτες αρχαιολογικές ανασκαφές στην Έφεσο έγιναν το 1863, όταν Βρετανοί επιστήμονες άρχισαν να ψάχνουν για το ναό της Άρτεμις, ενώ μελλοντικά επαναλήφθηκαν και άλλες ανασκαφές από Γερμανούς και Αυστριακούς. Μέχρι σήμερα, μόλις το 15% έχει ανασκαφεί και θεωρείται η πόλη με τα περισσότερα ρωμαϊκά ερείπια στην ανατολική Μεσόγειο. Σε πολύ καλή κατάσταση παραμένει το αρχαίο θέατρο, χωρητικότητας 25.000 θέσεων, όπου πραγματοποιούνται παραστάσεις μέχρι και σήμερα. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δείτε στην αρχαία Έφεσο είναι η Βιβλιοθήκη του Κέλσου, η Βασιλική του Αγίου Ιωάννη, ερείπια του Ναού της Αρτέμιδος, το Σπίτι της Παναγίας, το Ωδείο και ο Ναός του Αδριανού. Ευρήματα από τον αρχαιολογικό χώρο, φιλοξενούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Εφέσου, στην πόλη Σελτσούκ.

 ΠΗΓΗ  http://www.taxidologio.gr/minor-asia-coast-todo-efesos.html

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΕΣΟ, ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ SIRINCE!!!



ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ


ΠΕΤΡΟΧΤΙΣΤΑ ΣΟΚΚΑΚΙΑ!!!!


ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ;



Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ


ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΝΟΥΝ !!!!!!!


ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚ!!!!!




Η ΓΙΑΓΙΟΥΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ 83 ΧΡΟΝΩΝ  ΚΑΙ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΡΓΟΧΕΙΡΑ!!
ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!
ΜΙΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΑΓΓΛΙΚΑ!!!!!!!!!
ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ!!!!!!


ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ!!!!!


ΚΑΠΟΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΘΕΙ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ Η ΞΕΝΩΝΕΣ!!!!




Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΕΔΩ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ!!!!!!






Στο χωριό Sirince


Κιρκιντζές

Sirince
"Αν υπάρχει αυτό που λέμε παράδεισος το χωριό μας ο Κιρκιντζές, ήταν ένα δείγμα του. Κοντά στο Θεό ζούσαμε ψηλά ανάμεσα σε κατάφυτα βουνά και ξαγναντεύαμε ολόκληρο τον καρπερό κάμπο της Εφέσσος που ήτανε δικός μας ίσαμε τη θάλασσα". Έτσι περιγράφει τον Κιρκιντζέ στο βιβλίο της “Ματωμένα Χώματα” η Διδώ Σωτηρίου. Ο Κιρκιντζές σήμερα ονομάζεται Σιρίντζε (Sirince) και είναι χωριό 600 κατοίκων σε απόσταση 59 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Σμύρνης και 18 χιλιόμετρα βορειανατολικά του Κουσάντασι. Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη χρονολογία ίδρυσης του χωριού, ενώ για πρώτη φορά αναφέρεται από ταξιδιώτες της εποχής το 1747. Ο Κιρκιντζές την εποχή εκείνη κατοικούνταν από Χριστιανούς Ορθόδοξους, που ωστόσο μιλούσαν μόνο τουρκικά. Στα τέλη του 19ου αιώνα ο πληθυσμός του χωριού ξεπέρασε τους 4.000, ανάμεσά τους και λίγοι μουσουλμάνοι, που είχαν διοριστεί σε κρατικές θέσεις. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι το 1919 ο αριθμός των κατοίκων έφτασε τους 7.000 χιλιάδες και ήταν όλοι Χριστιανοί ορθόδοξοι, πληθυσμός που ωστόσο μειώθηκε στους 3.500 το 1921. Το χωριό απαρτιζόταν από 4 συνοικίες, οι οποίες χωρίζονταν από ένα ρέμα: τον Απάνω Μαχαλά, τον Κάτω Μαχαλά, το Ασακί τσαρσί και το Γκοζλούκ Μαχαλεσί, όπου υπήρχαν και τα περισσότερα καταστήματα. Ο τρόπος ντυσίματος των κατοίκων δε διέφερε και πολύ από εκείνον των Τούρκων, καθώς οι γυναίκες κάλυπταν το πρόσωπο τους και οι άνδρες οπλοφορούσαν .Τα σπίτια τους δεν έμοιαζαν καθόλου με εκείνα των άλλων ελληνικών πόλεων της Μικράς Ασίας, που είχαν επηρεαστεί από το νεοκλασικισμό και τη νησιώτικη αρχιτεκτονική, αφού στον Κιρκιντζέ έβλεπες σπίτια καθαρά Οθωμανικά-Βαλκανικά, που θυμίζουν πολύ χωριά του Πηλίου. Σήμερα τα σπίτια αυτά έχουν ελάχιστα ανακαινισθεί και στα σοκάκια του χωριού υπάρχουν διάφοροι μικροπωλητές που πουλάνε τοπικά προϊόντα. Οι δύο χριστιανικοί ναοί Άγιος Πρόδρομος του 1805 και Άγιος Δημήτριος του 1849 είναι υπό αναστήλωση, ενώ το παλιό ελληνικό δημοτικό σχολείο έχει μετατραπεί σε εστιατόριο.
MARYMANA!!!!






 ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ, ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ!!!!
ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ!!!!!!!!
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!!




ΔΙΑΝΥΚΤΕRΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΪΔΙΝΗ AYDIN!!!!!


ΤΙ ΒΛΕΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΑΣ!!!!
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!!!!!!































































































































































Το Αϊδίνιο (Τουρκ.: Αϊντίν, Aydın) είναι πόλη της Τουρκίας και πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Ο πληθυσμός της πόλης είναι 179.452 κάτοικοι σύμφωνα με απογραφή του 2000. Το Αϊδίνιο είναι χτισμένο στην κοιλάδα του Μαίανδρου ποταμού. Η περιοχή χαρακτηριζόταν από την αρχαιότητα για την γονιμότητά της. Διάσημο προϊόν της σήμερα είναι τα τοπικά σύκα. Η περιοχή του Αϊδινίου ήταν η πρώτη περιοχή στην Τουρκία που εγκαταστάθηκε σιδηροδρομικό δίκτυο, και ακόμα και σήμερα διαθέτει ένα από τα πυκνότερα σιδηροδρομικά δίκτυα στην χώρα.

ΑΥΡΙΟ ΠΑΜΕ PAMMUKALE!!!!!!!

                                                 

 ΕΔΩ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ!!!!!!!
http://diaheiros.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html



                                   ΠΑΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ KAI ΑΠΟ ΤΟ
                                         http://texnistories.blogspot.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΜΠΛΟΓΚΟΦΙΛΕΣ ΜΑΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΟΠΟΙΕΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ!!!!!!!
ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ , ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ!!!!





                                       ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!!!!!

13 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη η ξενάγηση... Έφεσο, Κουσάντασι, Κιρκιντζες, Αϊδίνιο έχω πάει και εγώ!!!!! Φανταστικά μέρη... πριν από το 1980 δεν ήταν καθόλου αξιοποιημένα... από εκεί και μετά οι γείτονές μας αποφάσισαν να τα αξιοποιήσουν και έκαναν αυτά τα θαύματα... αλλά εκεί όπως σωστά είπες δεν κλείνουν οι τουριστικοί χώροι λόγω ζέστης... ούτε απαγορεύεται η είσοδος των κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια... γιαυτό νομίζω πως μόνο κακιούλες δεν λες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρενακι μου !!!!!τι τυχερή που εισαι;; απο οτι είδα καιστην προηγούμενη αναρτησή σου στο οδοιπορικό που κανατε στην μικρα Ασία..ήταν ενα ταξίδι απο αυτά που θα ήθελα να κανω ..στην ζωή μου...πόσα δικα μας αρχαια!!!!απο οτι ειδα ολα ελληνικά...η πεθερα μου ηταν απο την παλια Αλικαρνασσό το σημερινό ΜΠΟΥΝΤΡΟΎΜ..που ειναι σήμερα οπως ειναι η Χερσόνησσος εδώ...ποσες πατρίδες αλυσμόνητες για τους πρόσφυγες!!!!!!που όμως μεγαλούργησαν και εδώ..αλλα βρε παιδί μου το παραπονο μας η καθαριότητα ..τοσο δύσκολο ειναι Ρενακι μου να το κανουμε και εδώ;;σεευχαριστούμε που μας ξεναγείς καιεμάς στα μερη αυτά.... φιλακια ..αναμενουμε την συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θέλω κι εγώωωωωωω!!!!
    να περάσεις τέλεια Ρένα μου, να ρουφήξεις μυρωδιές κι αναμνήσεις αλλοτινές και να γυρίσεις γεμάτη ομορφιές!!!
    οι φωτό σου είναι υπέροχες και η e-ξενάγηση!!!
    φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρενα μου εξαιρετικό το οδοιπορικό σου, ταξιδεψαμε κι εμεις λιγακι μαζί σου και, φανταζομαι, πιο πολύ οι άνθρωποι που έχουν ρίζες από κείνα τα μέρη.
    Αυτό που λες για την καθαριότητα μας το ανέφεραν εντυπωσιασμένοι και όσοι δικοί μας ταξίδεψαν στην Τουρκια. Δεν ξέρω αν αφορα μόνο τα μέρη-βιτρίνες τους ή είναι σε όλη τη χωρα έτσι, πάντως εμείς εδώ ουτε δίπλα στην Ακροπολη δεν έχουμε καταφέρει να είναι καθαρα...
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα!!!
    Εγώ πάντως πέρασα καλά με την ξενάγηση σου!!!
    Εσείς περνάτε καλύτερα που τα βλέπετε από κοντά...
    Περιμένουμε και συνέχεια!!!!
    Καλά να περνάτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρένα μου δεν έχω λόγια να πώ !!!
    Μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρενάκι, περιμένω με ανυπομονησία και νέα ανάρτηση από το οδοιοπορικό σου. Κάνεις σχεδόν μια Live μετάδοση του ταξιδιού σου και γι' αυτό η αφήγησή σου μαζί με τις φωτό μου φαίνονται τόσο ζωντανές !
    Το σίγουρο είναι ότι θα δείξω στον συζυγο τις αναρτήσεις σου, γιατί θέλω να τον πείσω να επισκεφτούμε αυτούς τους τόπους !
    Σ΄ευχαριστούμε πολύ, Ρενάκι ! Καλό υπόλοιπο του ταξιδιού σου και περιμένουμε, ε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ!!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα! Ευχαριστώ και για το σημερινό ταξίδι! Περιμένω να διαβάσω τις εντυπώσεις σου από το Pammukale, εικόνες του οποίου έχω δει και με έχουν εντυπωσιάσει, αλλά φαντάζομαι ότι όταν το βλέπεις από κοντά, είναι μοναδικό θέαμα! Εν αναμονή, λοιπόν... της συνέχειας του ταξιδιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και το δεύτερο μέρος της ξενάγησης, εκπληκτικό! Μπράβο, Ρενάκι! Σ'ευχαριστούμε , να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα τι όμορφες οι δυο τελευταίες αναρτήσεις σου!!!!! Ηγονείς της πεθεράς μου ξεριζώθηκαν από τη Σμύρνη. Βλέπουμε τις φωτογραφίες μαζί με τον άντρα μου κι έχουμε συγκινηθεί πολύ. Πρέπει κι εμείς να κάνουμε αυτό το ταξίδι.Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι γονείς .........όταν γράφεις γρήγορα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τρεις φορές έχω πάει στην Πόλη!Βλέπεις εμένα από εκεί κρατάει η σκούφια μου κατά το ήμισυ και φυσικά το υπόλοιπο ήμισυ είμαι ποντία!!!! Στη Σμύρνη και στον Πόντο δεν πήγα, ευελπιστώ όμως να αξιωθώ να τα κάνω και αυτά τα ταξιδάκια!!! Ξέρω ότι πέρασες όμορφα και επίσης μπορώ να καταλάβω το βάθος των συναισθημάτων σου! Σε ένα πράγμα έχω καταλήξει Ρενάκι μου από τα όσα χρόνια κουβαλάω επάνω μου! Το αίμα νερό δεν γίνεται κι όσες γενιές κι αν περάσουν δεν θα ξεχάσουμε ποιοι είμαστε από πού είμαστε και πόσα περάσαμε!!!! Να είσαι γερή και να το ξανακάνεις αυτό το ταξίδι, κάθε φορά θα είναι και μια άλλη φορά!!!! Σε φιλώ και σ'ευχαριστώ για το υπέροχο οδοιπορικό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ, ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...