Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΡΤΩ.







Ήταν 22 Ιουλίου 2012 όταν η 15χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη δέχθηκε επίθεση από τον Αχμέτ Βακάς την ώρα που περπατούσε κοντά σε παραλία της Χρυσής Ακτής στην Πάρο, όπου είχε πάει μαζί με την μητέρα της και την αδερφή της για μπάνιο. Το κορίτσι απομακρύνθηκε για λίγο για να ακούσει μουσική και τότε ο δράστης, ο οποίος την παρακολουθούσε, απομόνωσε το παιδί, το χτύπησε στα βράχια και το κακοποίησε σεξουαλικά. Ο Βάκας διέφυγε και εντοπίστηκε στην Αθήνα από την αστυνομία. Στο δικαστήριο καταδικάστηκε σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.
Η Μυρτώ εδώ και τέσσερα χρόνια περνάει το προσωπικό της Γολγοθά. Έχοντας περάσει από πολλά νοσοκομεία της Ελλάδος και του εξωτερικού σήμερα βρίσκεται στο Κέντρο Αποκατάστασης «Animus» στη Λάρισα. Το κέντρο «Animus» έχει καλύψει το σύνολο των εξόδων της 19χρονης, αλλά, όπως τονίζει η μητέρα της Μυρτώς, το κράτος δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία. Οι γιατροί προτείνουν η 19χρονη σήμερα Μυρτώ να επιστρέψει -ύστερα από 33 μήνες στο «Animus»- στο σπίτι της, καθώς η αλλαγή περιβάλλοντος εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει θετικά στην ψυχολογία της και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της υγείας της.
Η μετακίνηση, ωστόσο, στο σπίτι της οικογένειας στην Αθήνα δεν είναι μια απλή υπόθεση. Η μητέρα της Μυρτώς κ. Μαρία Κοτρώτσου λέει: «Δεν δέχομαι ότι θα περιμένω το παιδί μου να πεθάνει ξαπλωμένο σε ένα κρεβάτι. Δεν μπορώ να περιμένω το τέλος της ζωής του. Η Μυρτώ μου ζει και δεν θα την εγκαταλείψω. Σώθηκε με τη δύναμη του Θεού και θα κάνω τα πάντα για να γυρίσουμε στο σπίτι μας, ακόμα κι αν έχω απέναντί μου ένα κράτος ανάλγητο».
Απέναντι στην έκκληση μιας μητέρας που πάντα ελπίζει το καλύτερο δυνατό για το παιδί της θεωρούμε πως δεν μπορούμε να κλείνουμε τα αυτιά. Σε μια δύσκολη εποχή για όλους το μόνο που μπορεί να δώσει ελπίδα όχι μόνο στη κ. Κοτρώτσου αλλά και σε όλους εμάς είναι η στήριξη στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη προκειμένου να μην χάσουν την πίστη τους στον άνθρωπο και το θεό.







Οι μαθητές του Όμιλου Εθελοντισμού του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης κι εμείς ξεκινάμε έναν αγώνα να βοηθήσουμε την Μυρτώ και τη μητέρα της να γυρίσουν στο σπίτι τους κοντά στους δικούς τους.
Για να καταφέρουμε κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε την συμπαράσταση όσων το δυνατό περισσότερων ανθρώπων.
Τις επόμενες μέρες θα απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης με έγγραφο που θα φτάσει από την Διεύθυνση σε όλα τα σχολεία να ξεκινήσουν έρανοι για την Μυρτώ.


Σας καλούμε όλους να κοινοποιήσετε τη σελίδα της Μυρτώς.

https://www.facebook.com/drasi.giatin.myrtomas/?fref=ts&__mref=message_bubble

και την ομάδα της.
https://www.facebook.com/groups/1804656836443739/


Ετοιμαζόμαστε να διοργανώσουμε χριστουγεννιάτικο παζάρι από χειροποίητες κατασκευές (κεριά, κοσμήματα, σαπουνάκια, κά) στο οποίο χρειαζόμαστε την συνδρομή όλων σας. Όσοι ασχολούνται με χειροποίητες κατασκευές μπορούν να μας συνδράμουν με τα έργα τους. Τα έσοδα από το παζάρι θα διατεθούν στον κοινό μας στόχο που είναι η επιστροφή της Μυρτώς στο σπίτι της.
Οποιοσδήποτε πιστεύει πως μπορεί με κάποιο τρόπο να συνδράμει στο σκοπό μας μπορεί να επικοινωνήσει με την:
Κική Αντικουλάνη εκπαιδευτικός στο Α Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης στο 6973248249   




Τα κείμενα αυτά τα αντέγραψα από την ομάδα που έγινε για τη Μυρτώ.
https://www.facebook.com/groups/1804656836443739/?pnref=story

Μπορείτε να της αφιερώσετε  κι εσείς μια ανάρτηση ;
Πρέπει να το μάθουν όσο γίνετε περισσότεροι για να τη βοηθήσουμε  να γυρίσει σπίτι της .

Το παζάρι θα γίνει τέλος Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου.
Η τελική ημερομηνία και ο χώρος ,θα ανακοινωθούν από τη σελίδα και την ομάδα της Μυρτώς.
Όσες θέλετε να στείλετε δημιουργίες σας, κάντε το μέχρι τις 15 Νοεμβρίου το αργότερο, για να προλάβουν να φτάσουν εγκαίρως.

Η διεύθυνση είναι

Α  Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης
Κλεάνθους  30  κάτω Τούμπα  τκ  54453

τηλ σχολείου  2310908700

Υπεύθυνες:
Κική Αντικουλάνη, εκπαιδευτικός Θεολόγος

 Χριστίνα Μιχαηλίδου, εκπαιδευτικός Μαθηματικός
Στυλιανός Φριλίγκος διευθυντής 

Όταν θα τα έχετε έτοιμα, βγάλτε μια φωτογραφία και στείλτε την στο mail της υπεύθυνης, για να τα ανεβάσει στην ομάδα στο φβ.
kikianti@yahoo.gr


  
                      ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ!

6 σχόλια:

  1. Περιμένουμε νεότερα Ρένα μου και καλό μήνα!
    Πάω στο φέις. (μα γιατί δεν υπάρχουν σχόλια;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα βοηθήσουμε όλοι εννοείται.
    Δεν υπάρχουν λόγια γι αυτή την τραγωδία. Μπράβο για την κίνηση και καλή δύναμη στο κορίτσι και στους δικούς της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν το ξεχασα το κοριτσι.... το χω παντα στο μυαλο μου ...ενω ακουμε τοσα πολλα καθε μερα κ μετα απο λιγες μερες τα ξεχναμε αυτο δεν μπορουσα να το ξεχασω αρκει λιγα δευτερολεπτα να φυγει το παιδι σου απ το οπτικο πεδιο για να γινει το κακο...χαιρομαι που παει ολο κ καλυτερα ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ...ας κανουμε ο,τι μπορουμε ας κανουμε αυτο που ξερουμε να κανουμε "κατασκευες αγαπης" κι ας φωναξουμε οσο πιο δυνατα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΡΤΩ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kαλημερα!συγνωμη...δεν ειχα υπολογιστη..και μολις τωρα το ειδα...και φυσικα...
    ολοι μαζι για την ΜΥΡΤΩ.....
    ...irida...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πω, δεν είχα δει ότι είναι μέχρι 15 Νοεμβρίου. Θα προσπαθήσω να προλάβω. Καλή δύναμη στην οικογένειά της Μυρτώς και μπράβο σε όσους οργάνωσαν και συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ, ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...